Aku Nak Jadi Kekasih Halal Diaa !! {PART 1}
Assalamualaikum ,
Langit kelihatan cerah tersenyum. Awan biru terpamer indah di mataku. Aku teruskan perjalanan untuk mencari ‘gelifriend’ di Cafe. Jumpa! Aku dan dia mencari satu port khas untuk kami berdua berborak bersama. Di situ, bermulalah sketsa sang ‘buayafriend’ mengayat ‘gelifriend’.
“Saya sayang awak. Sungguh, saya tak tipu.” Luah aku penuh suka tanpa sebarang rasa di jiwa. Wajahnya girang sahaja. Aku pun tersenyum bahagia kerana berjaya memikat sekeping hati si dara.
Lia membalas emosi cinta kepura-puraan aku dengan sebaris senyuman manis. “Saya pun sayangkan awak. Cinta awak. Mulai hari ini, kita dah jadi pasangan tau. Kita kena sama-sama setia ya!” Aku membalasnya dengan kata-kata yang sama. Aku ketawa gembira dalam hatiku. So easy to treat this girl!
Haha..senang saja nak ‘tackle’ budak perempuan si Lia ni..cepat cairlah katakan..bagus..lepas ni giliran si Fiona pula..tunggulah kedatanganku di Café nanti..kau pula jadi mangsa ‘couple’ aku..haha!
“Awak, kita ‘couple’ nak tak? Kita dah lama kawankan..apa salahnya kalau kita maju ke depan lagi.” Aku mengeyitkan mata sambil mengukir senyum nakal. Dia kelihatan tergoda akan helahku.
“Lama saya tunggu awak cakap macam ini tau. Hehe. Saya terima awak. Tapi, ‘girlfriend’ awak tak marah ke?” Fiona tersenyum sambil berkata penuh mesra.
Hatiku tergelak besar. Berjaya lagi!
“Haha. Saya mana ada ‘girlfriend’, semua tu kawan saja. Mereka yang anggap saya ni ‘boyfriend’ mereka. Saya sayang awak seorang saja. Percayalah.” Fiona gembira mendengar pengucapan dusta dari bibirku. Dia pun meluahkan bicara cintanya. Penuh dengan bunga-bunga cinta. Geli telingaku mendengar ucapan I love you!
“Terima kasih Sayang. Saya pun sayang awak seorang saja. I love you.”
I love you too.” Balasku sambil hatiku terus-terusan ketawa besar.
Yes..Fiona pun dah dalam tangan..senang kerja-kerja ‘assignment’ aku lepas ni..suruh ‘girlfriend-girlfriend’ aku yang buatkan..haha..tapi, baru dua..tak cukup lah..aku nak tambah lagi dua..biar cukup empat..nak ikut sunnah..haha..mesti best nak ‘tackle’ budak-budak perempuan UIA ni..harap saja belajar agama, tapi, layan lelaki juga.. hampeh! Jangan haraplah aku nak buat jadi isteri kalau perangai tak ubah macam ‘playgirl’!
Aku menapak lagi ke lokasi seterusnya. Di situ, Melissa setia menantiku.
“Betul, awak seorang saja wanita kesayangan saya. Saya tak tipu.” Godaku lagi dengan janji-janji cinta berbaur dusta. Melissa membalas renungan mata buayaku sambil berkata,
“Ya. Saya percaya awak. Saya pun sayangkan awak. Awaklah satu-satunya lelaki idaman hati saya.”
Haha..aku berjaya lagi..tinggal seorang saja lagi..Saira orang yang bertuah itu!
“Sai, saya cintakan awak. Sudi tak awak jadi pasangan saya? Saya betul-betul dah jatuh hati dan gila bayang pada awak.” Aku mempersembahkan senyuman paling manis. Saira tersenyum tanda setuju untuk menjadi pasanganku.
“Hanif, saya terlebih sudi untuk jadi pasangan awak sebab itulah impian gadis-gadis di sini termasuk saya.” Saira ingin memegang tanganku tetapi cepat-cepat aku tepis kerana aku tahu itu satu dosa. Tak ingin aku nak menggatal dengan perempuan murahan macam tu! Segatal-gatal aku, aku takkan sentuh perempuan yang bukan mahram! Itu prinsip cinta si Hanif Al-Radzi.
Menggatal betullah Saira ini..biasalah tu..perempuan..haha..aku lelaki buaya pun tahu pegang-pegang tangan itu satu dosa, inikan lagi muslimah-muslimah UIA..haha..dalam UIA muslimah, luar UIA semua nak tayang..tudung pun dah hilang..fikir aku nak sangat ke budak-budak tu? Haha..jangan harap..semua nak harta ayah aku saja..materialistik! Jangan haraplah..aku nak yang suci dalam debu..mawar berduri..barulah namanya muslimah..bukan macam Lia, Fiona, Melissa dan Saira tu..menggatal saja lebih, muslimahnya hampeh..haha!
Selesai sudah tugas pencarian ‘pekerja-pekerja’ assignment aku. Lepas ni, tak payahlah aku nak sibukkan diri sangat dengan benda-benda alah ni. Daripada terperap dalam bilik bersama assignment, ada baiknya aku lepak dekat tamanrelease tension yang bersarang dalam kepala otak aku ni. Tengok pemandangan yang menghijau mampu menenangkan fikiran kita. Itu berdasarkan apa yang pernah aku baca. So, enjoy the beauty of garden!


Bersambung .. :)

Hey Semuaaa ! Enjoy yaa ! hehehe . Komen jugakk :) Suka ? Like jer . :D


new past